sunnuntai 16. elokuuta 2015

Vamos a la playa!

Aamuinen taivas oli taas pilvinen. Aamiaisen jälkeen pakkasimme rantakamat kassiin. Kävimme infopisteessä selvittämässä jatkoyhteyksiä, mutta sieltä ei irronnut minkäänlaista palvelua, kun pyysimme printteriä käyttöömme. Marssimme Santillanan komeimman hotellin (Paradores) vastaanottoon ja siellä henkilökunta teki kaikkensa auttaakseen meitä. Saimme varattua bussiliput Vigosta Portoon, mutta samalla hetkellä Suomi24 päätti keskeyttää toimintansa, joten en saanut tulostettua lippuja sähköpostistani. Luotamme siihen, että se onnistuu jossain matkan varrella tai lippujen näyttö läppäriltä riittää. Santiagosta pitäisi olla useita päivittäisiä bussivuoroja Vigoon, otimme riskin ja jätimme varaamatta ne liput etukäteen.

Päivän caminomme eteni Santillanasta Santa Justa -rannalle. Matkaa tuli kämpiltä laskien noin kahdeksan km/suunta. Jouduimme kävelemään enimmäkseen ajotien laitaa, mutkia ja mäkiä riitti. Pelloilla lehmät ja hevoset ihmettelivät etenemistämme. Lenkkioluet otimme Ubiarcon kylän ainoassa auki olevassa ravintolassa. San Miguelkin maistui tässä kohtaa erinomaiselta. Santa Justa ei ole lainkaan tarkoitettu uimiseen, joten Hannu-parka kantoi turhaan kassissa uikkareita ja pyyhkeitä. 

Santa Justa
Palasimme Santillanaan monen kilometrin ylämäkiä, onneksi taivas vetäytyi uudelleen pilveen. Ilma oli turhankin tyyni ja tukahduttava. Keskustaan päästyämme suunnistimme suoraan Pizzeria Bitianin terassille, otimme oluet ja tilasimme erinomaisen vuohenjuustosalaatin ja pizzan. Jälkkäriksi vielä kahvit, ennen kuin palasimme hostaliimme suihkuun. 

Hain jääkaapissa viilentyneen cavan ja istuimme pihalle nauttimaan leppeästä illasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti