lauantai 14. marraskuuta 2015

Siin Tallinn!


Varasimme Tallinna-viikonlopun jo ennen joulutorien avautumista, kun allakka on loppuvuodesta niin täynnä. Mutta samat tavarathan löytyvät pikkuputiikeista ja glögiä saa kahviloista. Aamulla oli aikainen herätys, kun lähdimme Länsisatamaan, josta Eckerön Finlandia lähti. Veimme laukun Hotel St. Olaviin ja kävimme cream stoutilla Karja Kelderissä. Ilma kirkastui ja kävelimme Telliskiveen. Tällä kerralla mahduimme Kohvik Boheemiin, josta saimme viimeiset vapaat paikat. Ajattelimme syödä kevyesti, että illallakin jaksaa jotain, mutta aika tuhti lounas tuli kun tilaamani kanawrappi tuli tuplana.

Kohvik Boheem

Edelliskerralla saimme St. Olavista kattohuoneen, jonka ikkunasta salamat näkyivät ja ukkoskuurot kuuluivat mukavasti. Nyt meille annettiin maatason huone, jonka ikkuna on puutarhaan päin ja jonka pihalla on mukava terassi.

St. Olav Hotel

Jätin tällä kerralla kynttilät kotiin ja sytytin Amin tuoman pienen ledivalosarjan, kun voipuneina nukahdimme päiväunille.


Olemme kovasti tykästyneet Telliskiveen ja kävelimme sinne myös illalliselle. Matkalla pysähdyin kuvaamaan Toompealla olevaa rakennusta, jonka valaistuksella Viron hallitus kunnioitti Ranskaa tämän kohtaaman terrori-iskun takia. Katolla liehuva Viron lippu oli laskettu puolitankoon.

Stenbocki maja

Kävelimme Kolm Sibulat -ravintolaan (Telliskivi 2). Paikka oli iltavalaistuksessa mukavampi mitä nettisivut antoivat ymmärtää, henkilökunta oli ylen ystävällistä ja ruoka taivaallista. 

Kolm Sibulat

Minun teki vielä kahvia mieli ja ennen hotelliin paluuta poikkesimme Hell Huntiin espressolle ja glögille. Hotellin naapurissa olevasta klubista kaikui musiikin jumputus ulos asti, onneksi ei kuitenkaan huoneeseemme.


Pidimme huoneemme puoleenpäivään asti, jätimme tavarat säilytykseen ja minä lähdin Toompealle. Hannu jäi jalkavaivaisena keskustaan. Molemmilla näköalatasanteilla parveili turistiryhmiä ja Aleksander Nevskin katedraalissakin riitti porukkaa. Parlamenttitalon pihalla päivysti kaksi poliisiautoa ja muutenkin keskustassa näkyi poliiseja enemmän kuin normaalisti.


Lounaan söimme Al Bastionessa, joka oli mukava uusi tuttavuus. Kahdet alkupalat ja yhteinen pizza maistuivat mainiolta ja palvelu oli täälläkin ystävällistä ja sujuvaa. Ennen satamaan lähtöä ehdimme vielä Karja Kelderiin glögille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti