tiistai 18. lokakuuta 2016

Balkan 2016, reissu heitetty

 
Balkanin kierros onnistui kaiken kaikkiaan suunnitelmien mukaan. Kävimme muutamissa tutuissa ja muutamissa uusissa kohteissa. Hannu sai Makedoniasta maapisteen. Maat eivät juurikaan eroa toisistaan. Jos minut olisi pudotettu jonnekin tietämättäni, olisi ollut vaikea veikata, olenko Serbiassa, Bosniassa, Albaniassa vai Makedoniassa. Gjirokastër erosi muista kohteista hienolla arkkitehtuurillaan. Ihmiset olivat kaikkialla ystävällisiä ja avuliaita.

Minun päätöksestäni matkakohteeksi tuli Balkan ja odotusteni mukaan pääsin usein uimaan. Viimeistä viikkoa lukuun ottamatta sää oli kesäisen lämmin, lähes helteinen. Majapaikkojen valinnassa onnistuimme hyvin, useimmat olivat tilavia apartmentoksia, lähes kaikissa muissa oli tarjolla aamiainen.

Tuliaiset jäivät ostamatta, kun olen niin huono shoppailemaan. Kotiin tuli ainoastaan ayvaria, rouhittua paprika-mausteseosta ja yksi makedonialainen valkoviini. No Hannu tietenkin osti itselleen uuden leikkiauton (Trabant). Olin tehnyt kohtuullisen budjetin (käyttörahaa Albaniassa ja Makedoniassa 30€/päivä/hlö + majoitus, Montenegrossa 40€), mutta se alittui alhaisen hintatason ansiosta. Lonkkiin kertyi taas pari lisäkiloa, ruoka oli hyvää ja olisi pitänyt liikkua enemmän. Totuin taas hyvään, vahvaan kahviin ja kotona on pistettävä pari ylimääräistä mittaa puruja keittimeen.

Kotona kaikki oli kunnossa, Soili oli hoitanut kukat hyvin ja vaarin kaktus kukkii komeasti. Pihapuissa on vielä jonkun verran lehtiä, mutta pian on aloitettava haravointihommat. Laitoin kukkapenkit kuntoon, Hannu lupasi ajaa nurmikon vielä kerran, niin pääsen vähemmällä haravoimisella. Kylpyhuoneessa "poika" pulputti enää harvakseltaan, omenaviini on käynyt lähes loppuun.

Tulin reissusta kotiin kapreissa ja kesäkengissä, maanantaina oli otettava saappaat ja käsineet käyttöön, kun lähdin äitiä katsomaan. Jatkoin zumba- ja joogatunteja, luvassa on myös elokuvia, taidenäyttelyitä ja Noelin hoitokeikkoja. Syksy saa tulla! 

ps. Suomen mediassa moititaan mustaan pukeutuvia kansalaisia. Hyvät toimittajat; menkää Balkanille, niin voitte todeta, että siellä ei syysauringossakaan tunnusteta mitään muuta väriä kuin mustaa. Minä vadelmanpunaisessa takissani olin taas se, joka ei kuulunut joukkoon.

4 kommenttia:

  1. Ei muuta kuin uutta reissua suunnittelemaan :)

    VastaaPoista
  2. Näinkö luulet, etten ole jo suunnitellut? Itse asiassa kolmekin reissua, mutta vasta ensimmäinen on paketissa.
    Mihin itse olet seuraavaksi lähdössä?

    VastaaPoista
  3. Sori, en ollut huomannut kommenttiasi! Pari reissua on varattu, joista ensimmäinen suuntautuu helmikuussa rapakon taa. Miten vertailisit Bosniaa ja Albaniaa keskenään matkailumaina. Bosniasta tykkäsin ihan sikana ja tuo Albania kiinnostaisi...

    VastaaPoista
  4. Pidän kaikista käymistäni Balkanin maista (Kosovo ja Bulgaria on vielä käymättä). Yhteistä niille on upeat maisemat, herkullinen ruoka ja ystävälliset ihmiset. Mostariin ja Sarajevoon menen varmasti uudelleen. Albaniassa minulla on vielä paljon nähtävää. Parasta siellä on kaunis rannikko, upeat sisämaan kaupungit ja edullinen hintataso.

    VastaaPoista